jan tourism consultancy
Your DMC Representation Agency: Connecting Worldwide,  Delivering Excellence, Achieving Results.

Gelukkig Nieuwjaar 

Ik houd nooit zo van Nieuwjaarswensen. Je zult van mij die ook niet zo snel krijgen. Ik kijk ook zelden achteruit al merk ik dat ik dat toch steeds meer doe (ouderdom?).  

Ik wens iedereen altijd alle goeds liever door het jaar heen Maar ook ik kom er niet omheen dat het afgelopen jaar wel een korte terugblik verdiende.  

In de jaren 70 werd bij mijn thuis het jaar afgesloten met Wim Kan. Hoe ouder ik word hoe meer ik terug ga in de tijd. Op deze dagen mis ik mijn moeder het meest. Deze avond verliep decennia lang altijd hetzelfde. Vast programma, dezelfde visite, daar werd niet van afgeweken. Wij woonden boven de zaak, en moesten juist op Oudjaar opletten dat er geen vandalisme zou ontstaan aan de auto's en andere bezittingen. Dus wij waren thuis. 

Het volgen van de politiek  was belangrijk. Je moest toch als ondernemer weten wat de politiek nu weer in  petto voor je heeft. Niet dat je dat zo maar alles klakkeloos moest accepteren en volgen maar een combinatie van kennis en slimheid is de sleutel tot succes. Mijn grootmoeder (Christien the Buggy queen) zei mij altijd iedereen is gelijk, ook de koningin poetst haar tanden. Nooit iets klakkeloos aanvaarden en uitgaan van je eigen zakelijke intuïtie. Die zakelijke intuïtie die heb ik van haar gekregen.

Terug naar onze Oud en Nieuw in de Amsterdamse Jordaan. Het was altijd moeilijk voor mij als enig kind zo lang op te blijven want ik mocht ook niet praten als Wim Kan sprak. Iedereen die mij kent weet hoe moeilijk dat voor mij was.  Ik keek liever ‘Wordt u al geholpen op het andere net! De nacht werd altijd beëindigd met John Lennon op de pick up. Nu mis ik die speciale sfeer en denk ik elke keer wat zou Wim Kan van 2021 gevonden hebben?

Het was toch een rollercoaster jaar waarbij ik mijn gezondheid weer terug kreeg (ja dat kan ook tijdens een pandemie) en wij op bepaalde bestemmingen het beter deden dan in 2019. 

Het is het jaar waarbij mijn dochter ondanks 4 zware Corona besmettingen toch cum laude haar propedeuse heeft gehaald en mijn zoon zich weer verbeterde in de voetbal. Een jaar waarin de liefde erkenning kreeg door de IND. 

Het was ook het jaar waarin De Reisprof haar richting vond en het Reisprof Event haar eerste editie succesvol vierde. Wat ben ik trots op dit enerverende initiatief in de reisbranche. Die positiviteit en het altijd reiken naar het licht aan het einde van de tunnel willen wij (Sylvia en ik) voortzetten in 2022. Ook Sylvia laat zien als reisondernemer dat 2021 een goed jaar kan zijn. Niet gemakkelijk maar wel een jaar van doorgaan. Niet in een winterslaap gaan zitten en de situatie laten zijn zoals die is. Sylvia haalt bij mij mijn Brabantse roots naar boven waardoor die mooi in balans komen met mijn Jordanese aard. Ik gun iedereen een Sylvia. Je hoeft als ondernemer en als mens niet alles in het leven alleen te doen.

Bij al deze successen komt een karakter eigenschap naar voren: veerkracht. 

Mijn favoriete Amsterdamse zanger zong niet voor niets dat je zelf de slingers moet ophangen. En wat zou ik zijn zonder mijn kinderen, mijn lief (die vaak op grote afstand zit) mijn business partner in crime Sylvia, mijn DMC partners, de reisagenten die in ons geloven en alle anderen die mij steunen, accepteren (dat duurt altijd even) en motiveren.  

2021 heeft mij laten realiseren dat het leven niet maakbaar is. Je hebt hooguit controle over hoe jij acteert op wat er om je heen gebeurt.

Maar een ding zeker dankzij iedereen is het een jaar van passie, vooruitgang en hoop geworden.

Om dan ook met Wim Kan te eindigen

‘T was me ‘t jaartje wel, lieve mensen

‘t was me ‘t jaartje wel

Eerst dacht ik nog: dat is het jaartje niet

Maar als je het nog eens overziet

Dan merk je in een tel

‘T was me ‘t jaartje wel

Een gezond, vreugdevol en succesvol 2022 gewenst.

Inez.


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn