The ideal place for your dream escape

De ligging van Zanzibar, dat wordt gewassen door het warme water van de Indische Oceaan, maakte deze archipel tot een gunstige uitvalsbasis voor handelaren die tussen Afrika, Arabië en India reisden. Deze drie culturen hebben de geschiedenis, tradities, eten en taal van Zanzibar gevormd. Vanwege de behoefte van de handelaren om met de lokale bevolking te communiceren, ontstond er een nieuwe taal die Arabisch, Perzisch, Engels en Swahili combineerde.


Zanzibar is een van de belangrijkste archipels van Tanzania en de naam Tanzania komt van de combinatie van de namen Tanganyika en Zanzibar. De naam Zanzibar komt van het Arabische Zanjibār en het Perzische Zang-bār. Het combineert de woorden Zang ("Zwart") + bār ("kust, land, land"). Zanzibar wordt ook wel "Coast of Black" genoemd.

Geschiedenis
De eerste Europese mogendheid die Zanzibar onder controle kreeg, waren de Portugezen, en hun heerschappij duurde bijna 200 jaar. Later viel Zanzibar onder de controle van het Sultanaat van Oman, dat het land koloniseerde. In die tijd werd de slavernij afgeschaft en brak de 38 minuten durende Anglo-Zanzibar-oorlog uit, waardoor het land in de geschiedenisboeken stond voor de kortste oorlog ooit.


De eilanden werden in december 1963 onafhankelijk van Groot-Brittannië als een constitutionele monarchie. Een maand later leidde de bloedige Zanzibar-revolutie, waarbij enkele duizenden Arabieren en Indiërs werden gedood en nog eens duizenden verdreven en onteigend, naar de Republiek Zanzibar en Pemba.

De officiële status van Zanzibar is een semi-autonome regio van Tanzania. De officiële talen zijn Kiswahili, Engels en Arabisch. De belangrijkste religie is de islam en bijna 95% van de inwoners is moslim.

Vijf ongelooflijke feiten over Zanzibar
Zanzibar staat bekend om zijn charmes van tropische eilanden, witte stranden, kristalheldere zee en kruiden. Maar het eiland heeft ook een intrigerende geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat een van de kortste oorlogen in de geschiedenis plaatsvond op Zanzibar? Het duurde slechts 38 minuten. Of wist je dat Zanzibar de eerste Afrikaanse regio was met kleurentelevisie? Je zult ongetwijfeld meer ontdekken over de fascinerende geschiedenis van het eiland, maar hier zijn nog vijf feiten om je op weg te helpen.


1. SWAHILI TIJD TELLEN

We beginnen meestal om middernacht met het tellen van de tijd. De Swahili-cultuur begint de tijd te tellen bij zonsopgang. Bijvoorbeeld, één uur 's ochtends is zeven uur in westerse tijd. De reden hiervoor is de nabijheid van Zanzibar tot de evenaar, waardoor het een gelijke dag- en nachtlengte heeft (12 uur voor elk deel van de dag).


2. AFRIKA ZONDER LEEUWEN EN OLIFANTEN
Ja, Zanzibar maakt deel uit van Afrika en Tanzania, dat bekend staat om zijn wilde dieren en safari's, maar er zijn geen leeuwen, olifanten of giraffen op Zanzibar. Safari's in Zanzibar gebeuren in plaats daarvan onder water. In de Indische Oceaan vind je adembenemende uitzichten op het oceaanleven en koraalriffen.


3. EIEREN MET WITTE Dooiers
Stel je eieren voor bij het ontbijt met witte dooiers. Kun je het geloven? Maar maak je geen zorgen, er is niets mis mee en ze smaken niet eens anders. Kippen worden gevoerd met een graan waardoor ze monochrome eieren produceren en dit maakt hun dooiers wit.


4. DE GEMIDDELDE ZANZIBARI MAAKT MINDER DAN 1 DOLLAR PER DAG
Zanzibar heeft veel mooie en luxe resorts, waar je een idyllische vakantie kunt doorbrengen. Maar aan de andere kant is het gemiddelde dagloon onder de lokale bevolking minder dan 1 dollar.


5. FREDDIE MERCURY WERD GEBOREN IN ZANZIBAR
De beroemde zanger van Queen werd geboren in het oosterse doolhof van smalle, gebogen straatjes die bekend staan ​​als Stone Town.

Company profile

cp2.pdf (2.51MB)
cp2.pdf (2.51MB)Contactpersoon

Naam Ali Dewji

Functie Managing Directore

Adres Muzamil Center, Mlandege road. Zanzibar, Tanzania

Telefoon +255 742 388 388

Email bookings@zanzibarandbeyond.com

Website https://zanzibarandbeyond.com/

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn