jan tourism consultancy
As a sales and marketing representation agency, we specialize in promoting destination management companies (DMCs), hotels, and tourism companies globally

Hoe vier je O&N in De Verenigde Arabische Emiraten - Abu Dhabi

Wanneer men denkt aan groots Oud en Nieuw vieren in de Verenigde Arabische Emiraten, komt vaak direct Dubai in gedachten. En dat is begrijpelijk. Echter, de laatste jaren is Abu Dhabi ook absoluut een bestemming die de moeite waard is.

"Ik kan onmogelijk alles vertellen, maar hier zijn een paar van mijn favorieten voor uiteenlopende budgetten:

Emirates Palace Mandarin Oriental

Het hotel in Abu Dhabi heeft een vol entertainmentprogramma voor Oud en Nieuw, bekroond met zijn jaarlijkse vuurwerkshow. De nieuwjaarsviering begint om 22.00 uur en omvat een live band, DJ-sets en andere optredens. Wel een gevulde portemonnee meenemen!
Ook de acht restaurants binnen het hotel doen mee aan het plezier. Gasten kunnen 4.500 AED per persoon betalen om te genieten van diner en drankjes in een van de restaurants, met toegang tot het afterparty van het hotel. Een pakket met alleen drankjes kost 2.500 AED.

Photo: Emirates Palace Mandarin Oriental

Yas Island

Op Yas Island zullen er twee vuurwerkshows zijn, één om middernacht en een eerdere om 21.00 uur, wat perfect is voor gezinnen met jongere kinderen. Zowel Yas Marina als Yas Bay zijn goede plekken om het spektakel te aanschouwen, met een aantal restaurantopties langs de boulevard.

Yas Links Abu Dhabi: 

Met een ononderbroken uitzicht over de mangroves en de skyline van Abu Dhabi, is het Hickory's Terrace een geweldige keuze voor Oud en Nieuw. Geniet van een weelderig buffet met theatrale kookstations en onbeperkte drankjes. Live optredens zorgen voor entertainment voordat een vuurwerkshow de lucht verlicht.

Sheikh Zayed Festival

Het Sheikh Zayed Festival keert terug naar Abu Dhabi.

Het langverwachte jaarlijkse Sheikh Zayed Festival is terug en groter en beter dan ooit tevoren!
Noteer de data in je agenda, want het festival keert terug voor het seizoen  tot 9 maart 2024. Met toegangskaarten voor slechts AED 5 per persoon is dit festival een must-visit voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Het Sheikh Zayed Festival is meer dan alleen een jaarlijks evenement; het is een viering van cultuur, erfgoed en menselijkheid. Het biedt een unieke gelegenheid voor families om samen te komen, deel te nemen aan vermakelijke activiteiten en te genieten van de rijke geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten.

Het festival bij Al Wathba organiseert een vuurwerkshow van maar liefst 40 minuten om het nieuwe jaar in te luiden en probeert een Guinness World Record te breken op het gebied van grootte, type en formatie.
Dit wordt aangevuld met culturele optredens op de grond, evenals andere gezinsvriendelijke activiteiten die om 16.00 uur beginnen.

Al Maryah Island

De boulevard van het eiland is de perfecte plek om te genieten van de jaarlijkse vuurwerkshow van 10 minuten, maar er zijn ook tal van restaurants in The Galleria, Four Seasons en Rosewood hotels waar je een tafel kunt reserveren om de avond te combineren met een diner! Ik zou het wel weten waar ik voor zou kiezen.

Hudayriyat Island

Het Marsana-strand blijft open tot de vroege uurtjes van 1 januari, waardoor het een ideale plek is om 2024 te verwelkomen, compleet met een vuurwerkshow georganiseerd door Hudayriyat Island.
Naast de show kun je genieten van restaurants zoals Drvn, Babu Town en Shrimp Pot, evenals de gezinsvriendelijke activiteiten die gepland staan van middernacht tot 5 uur 's ochtends.

Photo: Hudayriyat Island
Park Hyatt Abu Dhabi

Park Hyatt Abu Dhabi gaat ALL WHITE voor zijn jaarlijkse Oud en Nieuw viering. Verwacht opwindend entertainment van de resident DJs van het resort, dansoptredens en een internationaal buffet. Vergeet niet om volledig in het wit gekleed te gaan.

Grand Hyatt Abu Dhabi

Het is allemaal glitter en glamour tijdens het gemaskerde galadiner met thema in de Grand Ballroom van Grand Hyatt Abu Dhabi. Maak je klaar voor een avond vol live optredens en een verbluffende vuurwerkshow om het nieuwe jaar in te luiden. Prijs vanaf ongeveer 600 AED per persoon.

Moon Deck

Vanaf het Moon Deck bij Le Méridien heb je een eersterangs lek voor het vuurwerk op Al Maryah Island. De toegangsprijs is AED 250, die volledig inwisselbaar is voor eten en drinken. Proost daarop! AED 250 (volledig inwisselbaar). Zon 31 dec 20.00 - middernacht. Le Méridien Abu Dhabi, Al Zahiyah.


COYA Abu Dhabi
Bekend om zijn fantastische feesten, is COYA een uitstekende keuze om Oud en Nieuw door te brengen in Abu Dhabi. Dit jaar zal het Latijns-Amerikaanse restaurant gehuld zijn in zwart en goud voor het epische feest. Tribale beats van de live DJ's zullen je naar de dansvloer brengen, en je kunt hapjes bestellen van het bekroonde à la carte menu van Time Out Abu Dhabi voordat je naar het terras gaat voor het vuurwerk op Al Maryah Island. Reserveringen zijn verplicht, en je moet 10 dagen van tevoren betalen.

Vanaf AED 800 (hoofdrestaurant of hoge tafels, minimaal vier personen), AED 1.200 (op het afgesloten terras), AED 1.200 (VIP-sofa's bij de bar, minimaal vier personen). Zo 31 dec 18.30 uur tot laat. 

Credit: COYA Abu Dhabi


En blijf je langer na Nieuwjaarsdag.. dan is er nog een verrassing

Mariah Carey zal optreden in Abu Dhabi als onderdeel van Saadiyat Nights.

Het is de tijd van Mariah Carey om te schitteren, met "All I Want for Christmas" die de radiogolven domineert gedurende de hele maand december.


En als je geen genoeg kunt krijgen van de vijfvoudige Grammy-winnaar, hebben we goed nieuws, want Mariah Carey staat gepland om op te treden in Abu Dhabi volgende maand.


Op zaterdag 6 januari zal de Amerikaanse singer-songwriter optreden in een speciaal gebouwde openlucht locatie als onderdeel van Saadiyat Nights.
De drie maanden durende, openlucht muziekevenementenreeks zal een aantal internationale sensaties naar de hoofdstad brengen.

Credit: Supplied

Kun je All I want for Christmas niet aanhoren, er komen nog een paar bijzondere artiesten naar Abu Dhabi

Vervolgens zal op zaterdag 27 januari de Italiaanse tenor Andrea Bocelli het podium betreden.
Aanvullende artiesten zullen de komende weken worden aangekondigd, ik houd je op de hoogte.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn