jan tourism consultancy
As a sales and marketing representation agency, we specialize in promoting destination management companies (DMCs), hotels, and tourism companies globally


Oud en Nieuw Vieren in de Verenigde Arabische Emiraten: Tips en Locaties.

Ik krijg vaak vragen over de beste manieren om Oud en Nieuw te vieren in Dubai (en de andere Emiraten), met speciale nadruk op hoe en waar dit het beste kan plaatsvinden. Tegenwoordig beperkt het feestgedruis zich niet meer tot de omgeving van de Burj Khalifa. In het hele emiraat zijn er feesten en evenementen, en ook hotels halen alles uit de kast. Zelfs in andere emiraten zoals Abu Dhabi en RAK is er genoeg te beleven. 

Het is onmogelijk om alles te noemen, maar ik heb mijn best gedaan om enkele ideeën met je te delen.

Burj Khalifa

Er is geen betere plek dan de Burj Khalifa, maar je moet goed voorbereid zijn. Verwacht lange wachttijden, drukte en veel mensen voor slechts 3 minuten vuurwerk. Houd er rekening mee dat de metro niet rijdt en dat Downtown ook gesloten is voor auto's, inclusief taxi's. Dus, je moet vroeg genoeg naar Downtown gaan om een goede plek te bemachtigen.

Atlantis & Sting

Zorg ervoor dat je jezelf in een uitstekende positie plaatst om het vuurwerk van Atlantis, the Palm, te bekijken op Oud en Nieuw. Zelfs als je niet feestviert in het vijfsterrenresort, kun je ze nog steeds zien vanaf elke locatie op Palm Jumeirah en delen van Dubai Marina. Wil je blijven voor een concert? Niemand minder dan de ongelofelijke Sting zal optreden in Atlantis, The Palm dit jaar.
Al Seef & Hatta (echt anders)

Het traditionele Arabische bestemming Al Seef, evenals  Hatta, zullen hun eigen vuurwerkshow hebben. Al Seef zit vol met restaurants en spannende activiteiten, met plezier voor het hele gezin voordat het vuurwerk om middernacht begint. Terwijl Hatta je omgeven zal houden door prachtige bergen en natuur terwijl je het nieuwe jaar begroet.

JBR & Bluewaters

Vraag je je af waar je op oudejaarsavond de lucht kunt zien oplichten met kleurrijk vuurwerk? Goed nieuws!
De Bluewaters NYE-vuurwerkshow is officieel bevestigd voor zondag 31 december. Vanaf middernacht duurt de voorstelling, die zich concentreert rond Ain Dubai, drie minuten. Het strand tegenover JBR zal ook in kleur uitbarsten als de klok 12.00 uur slaat.
Als je de show wilt zien, kun je naar Bluewaters of JBR gaan en een plekje zoeken of een uitzicht krijgen vanuit een van de restaurants in de omliggende gebieden.

Fireworks over Bluewaters (Image: Supplied)
Beleef twee vuurwerkshows tijdens Oud en Nieuw bij Dubai Parks and Resorts.

De locatie Riverland zal het nieuwe jaar vieren met een lasershow gevolgd door vuurwerk om 19.00 uur en 21.00 uur.

De toegang tot Riverland Dubai bedraagt ​​Dhs15 (ongeveer 3,50 euros per persoon), wat kan worden ingewisseld voor eten, drinken en attracties.
Toegang is gratis gasten met een geldig ticket voor Motiongate Dubai, Legoland Dubai Theme Park, Legoland Water Park, Neon Galaxy of JUMPX.

(Credit: supplied)


Global Village (betaalbaar en verrassend)

Bekend om zijn vuurwerkshows, zal Global Village, een van de meest multiculturele vieringen in de stad, natuurlijk een groots vuurwerk hebben in het park om het nieuwe jaar in te luiden. Natuurlijk kun je ook genieten van livemuziek, eetstalletjes uit de hele wereld en entertainment voor het hele gezin.

Denk eens aan Global Village. Entree kosten zijn : 25 Dirham per persoon, exclusief een taxi of ander vervoer (metro is niet mogelijk).Dit jaar kun je Oud en Nieuw vieren bij One & Only Royal Mirage, want het opent voor het eerst zijn deuren voor niet-gasten.

One&Only Royal Mirage opent op Oud en Nieuw zijn deuren met Arabische inspiratie voor iedereen.
Gelegen in Al Sufouh, is het hotel geïnspireerd door verhalen van oud Arabië. Met een Arabesque ontwerp heeft het vijfsterrenresort eerder alleen feesten georganiseerd voor gasten die ter plaatse verblijven. Echter, dit jaar kun je boeken om hier te vieren, of je nu blijft overnachten of niet.
Met drie feesten op het terrein kun je kiezen welke het beste bij jou smaak past.

Nieuwjaarsgala-diner: Het mag dan wel wat kosten, maar daar krijg je ook wat voor terug. Op zondag 31 december zal er een viergangendiner plaatsvinden in de Camel Courtyard en Al Koufa Amphitheatre. Gasten worden hier verwend met een viergangenmaaltijd en onbeperkte drankjes. Gedurende de avond is er live entertainment, waaronder live bands, een acrobatenshow en meer.
Kosten: Dhs3,000 per persoon. Zondag 31 december, 20.00-23.30 uur.

Beach Bar & Grill
Er vindt een Argentijns feest plaats bij Beach Bar & Grill. Hier vind je live kookstations met onder andere gegrild vlees, samen met onbeperkte huisdrankjes. Er zal live entertainment zijn van een Zuid-Amerikaanse band en DJ. Bovendien kun je om middernacht genieten van de vuurwerkshow van het resort. Kosten: Dhs3,000 per persoon. Zondag 31 december, 20.00-midnight. 

Ga naar de strandbar Jetty Lounge en geniet van onbeperkte canapés en huisdrankjes tot middernacht. Er zal live entertainment zijn op het strand, inclusief een DJ, voordat je kunt genieten van het vuurwerk wanneer de klok 12 uur slaat.
Kosten: Dhs1,250 per persoon. Zondag 31 december, 21.00-3.00 uur.

The Rooftop Terrace:  Markeer het begin van 2024 met een bruisende viering op het dakterras van One&Only Royal Mirage. Geniet van smakelijke hapjes, evenals huisdrankjes en frisdranken. Live entertainment zal beschikbaar zijn, evenals een betoverende vuurwerkshow.
Kosten: Dhs950 per persoon. Zondag 31 december, 21.00-3.00 uur

Wil je geen honderden euro's betalen voor het kijken naar het vuurwerk. Er zijn zeker ook andere mogelijkheden.


CineScope
Begeef je hier voor een galadinerbuffet vergezeld van live entertainment. Naarmate de klok middernacht nadert, kun je het balkon opgaan om de vuurwerkshow van de Burj Khalifa te aanschouwen. Dhs450 (frisdranken), Dhs650 (bruisend), Dhs750 (champagne), Dhs225 (kinderen van zes tot elf jaar), Gratis (kinderen onder de 6 jaar). Zondag 31 december, 20.00-00.00 uur. Paramount Hotel Midtown, Business Bay.

The Address Grand Creek Harbour: een van mijn favoriete nieuwe hotels heeft een speciaal samengesteld viergangenmenu voor Oud en Nieuw, met een scala aan gastronomische gerechten en een prachtig uitzicht gegarandeerd. 
Adres: Grand Creek Harbour, 20.00-01.00 uur, Dhs850 (frisdranken), Dhs1.350 (huisdrankjes), Dhs425 (kinderen van zes tot elf jaar).

DJ Fedde Le Grand staat centraal op het enorme Oud en Nieuw-feest van Barasti Beach (let op alleen vanaf 21 jaar en ouder). Bereid je voor op vuurdansers, lichtjongleurs, steltlopers en buikdanseressen gedurende de hele nacht, samen met CO2-kanonnen, een laserlichtshow en vuurspuwers voordat je het vuurwerk van de stad bekijkt tijdens de nieuwjaarsviering om middernacht. Eten worde de hele avond geserveerd. Locatie: Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Water Park

Metro in Dubai

De Dubai Metro zal 43 uur onafgebroken rijden, vanaf 5 uur 's ochtends op zaterdag (31 december) tot middernacht op 1 januari, zo heeft de Roads and Transport Authority aangekondigd.

De RTA heeft ook eerder aangekondigd dat Burj Khalifa Station en de metrolink naar Dubai Mall om 17.00 uur op zaterdag zullen sluiten, of "wanneer het aantal de capaciteit van het station overschrijdt". Er zijn echter specifieke routes bepaald voor shoppers en toeschouwers binnenin de Dubai Mall.


Kun je er niet bij zijn op Oud & Nieuw in Dubai? 

Vandaag (15 december 2023) start er in Dubai 30 dagen vuurwerk. Er zijn in Dubai 30 nachten vuurwerk gepland voor de stad, beginnend vanaf de avond van vrijdag 15 december. Als onderdeel van het Dubai Shopping Festival zal de lucht worden verlicht met vuurwerk op verschillende locaties en data. Wil je het vuurwerk door de hele stad volgen? Je hebt tot zondag 14 januari.

Van vrijdag 15 december tot zondag 24 december kun je vuurwerk zien bij Dubai Festival City Mall. De shows beginnen om 21.00 uur.
Elke vrijdag, zaterdag en zondag tot zaterdag 30 december zullen de Hajar Mountains sprankelen met geplande vuurwerkshows in Hatta vanaf 20.00 uur. Vanaf Eerste Kerstdag tot donderdag 4 januari wil je Al Seef bezoeken om de grachten te zien oplichten, want daar zullen elke avond vuurwerkshows zijn vanaf 21.00 uur.
Dan komt Oud en Nieuw, waar vuurwerk zal knallen bij Bluewaters, The Beach, JBR, Al Seef en Hatta om 2024 in te luiden.
Naarmate we januari binnengaan, zullen er 10 dagen lang vuurwerkshows en droneshows zijn bij Bluewaters en The Beach, JBR. 

Je kunt deze zien om 21.00 uur vanaf vrijdag 5 januari tot en met zondag 14 januari.

Klaar voor de 30 dagen vuurwerk? Kom maar op.


Wij zullen deze lijst binnenkort nog meer aanvullen met tips en tricks!

Als je meer wilt weten of dit zelf wilt meemaken, stuur ons dan een e-mail op sales@jantourism-consultancy.com. Wij kennen Dubai als geen ander en helpen je graag verder."
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn