jan tourism consultancy
As a sales and marketing representation agency, we specialize in promoting destination management companies (DMCs), hotels, and tourism companies globally

SLOVENIË

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om een incentive reis naar Slovenië te organiseren. Slovenië is een prachtig land in Midden-Europa dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden als bestemming voor zakelijke evenementen en incentive reizen. Hier zijn enkele redenen waarom Slovenië een aantrekkelijke keuze zou kunnen zijn:

 1. Natuurlijke schoonheid: Slovenië staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen, waaronder de Alpen, meren, grotten en rivieren. Dit biedt tal van mogelijkheden voor outdoor-activiteiten zoals wandelen, fietsen, raften en kajakken, wat ideaal is voor teambuilding en avontuurlijke ervaringen.
 2. Cultureel erfgoed: Slovenië heeft een rijke culturele geschiedenis en biedt diverse historische bezienswaardigheden, waaronder kastelen, kerken en steden met een charmante architectuur. Dit biedt mogelijkheden voor culturele excursies en activiteiten.
 3. Culinaire ervaringen: Slovenië staat bekend om zijn heerlijke lokale gerechten en wijnen. Een incentive reis naar Slovenië biedt de mogelijkheid om te genieten van de lokale keuken en deel te nemen aan culinaire ervaringen zoals wijnproeverijen en kooklessen.
 4. Toegankelijkheid: Slovenië ligt in het hart van Europa en is gemakkelijk bereikbaar vanuit verschillende Europese steden, waardoor het een handige bestemming is voor internationale deelnemers.
 5. Kleinschaligheid: Slovenië is een relatief klein land, wat betekent dat je verschillende hoogtepunten en activiteiten kunt ervaren zonder lange reistijden. Dit maakt het gemakkelijk om een gevarieerd programma te plannen.
 6. Duurzaamheid: Slovenië heeft zich gecommitteerd aan duurzaam toerisme en biedt tal van groene en milieuvriendelijke activiteiten en accommodaties, wat voor veel bedrijven een belangrijke overweging is geworden.
 7. Veiligheid en stabiliteit: Slovenië staat bekend om zijn lage criminaliteit en politieke stabiliteit, wat bijdraagt aan een veilige en aangename reiservaring.

Leuke weetjes:

 1. Meer dan de helft van Slovenië is bedekt met bossen, waardoor het de titel van Europese Groene Hoofdstad in 2016 verdiende. Slovenië werd uitgeroepen tot 's werelds eerste groene land door Green Destinations, vanwege zijn duurzame toerisme projecten.
 2. Met meer dan 28.000 wijnmakerijen is Slovenië een paradijs voor wijnliefhebbers, waar een grote verscheidenheid aan hoogwaardige wijnen wordt geproduceerd van lokale druivensoorten. Slovenië is de thuisbasis van de oudste druivenrank ter wereld, meer dan 400 jaar oud.
 3. Slovenië is de thuisbasis van de inheemse Carnica-honingbij, en bijenteelt is een gekoesterde traditie, duidelijk zichtbaar in de heerlijke producten op basis van honing in het land. Slovenië viert Wereld Bijendag en kent een kleurrijke traditie van bijenteelt.
 4. Slovenië herbergt meer dan 10.000 grotten, waaronder de beroemde Postojna-grot, een van 's werelds grootste karstgrotten. Hier vind je ook de inheemse olm, een unieke amfibie die tot wel 100 jaar oud kan worden.
 5. Geniet van de beroemde Bledse Roomtaart, een verrukkelijk dessert dat symbool staat voor de culinaire uitmuntendheid van Slovenië.
 6. Slovenië staat bekend om zijn prachtige Meer van Bled en de smaragdgroen Soča-rivier. Het land viert Wereld Waterdag en benadrukt het belang van duurzaam waterbeheer. De talrijke thermale en minerale bronnen van Slovenië zijn niet alleen bronnen van ontspanning, maar worden ook geacht helende eigenschappen te hebben.
 7. Slovenië heeft een hoog aantal onderzoekers per hoofd van de bevolking en is de bakermat van opmerkelijke uitvindingen.
DMC Brochure
DMC_brošura_10-23_s (1).pdf (49.26MB)
DMC Brochure
DMC_brošura_10-23_s (1).pdf (49.26MB)


 


Het organiseren van een incentive reis naar Slovenië kan dus een unieke kans bieden voor teambuilding, het belonen van medewerkers, en het creëren van onvergetelijke ervaringen in een prachtige en diverse omgeving. Het is belangrijk om de specifieke behoeften en interesses van je team in overweging te nemen bij het plannen van zo'n reis om ervoor te zorgen dat het een succes wordt.


Contactgegevens

Nina Skorupan

Nina Skorupan

Functie Head of DMC & Senior project manager

E-mail nina.skorupan@nomago.si

Telefoon +386 (0)1 43 17 735

Mobiel + 386 51 306 332E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn